4:2 "V suchým triku"

26.03.2011 18:13

Na první semifinálový zápas jsme jeli v celkem dobré pohodě. Kromě zápasu s Těpeřemi jsme všechny vyhráli a sestava se doplnila o další 3 hráče. S Lištátem jsme se 2 roky nepotkali, takže jsme pořádně nevěděli, co herně očekávat. Jediné o co jsme se mohli opřít byl jejich výsledek po základní části, kdy skončili celkově 3-tí!!

Tentokrát jsme do utkání vlétli lépe my. Všechny tři útoky si postupně vytvářeli šance, které později vyústily v branky. Nejprve si Šťastný perfektně poradil s dlouhou přihrávkou, kdy luxusně objel obránce i brankáře. 1:0. Potom se ukázala síla „rolling stones line“, kdy Tvrdík a Vele zvyšovali už na 3:0. Od té chvíle se ovšem hra rapidně změnila.

Začali jsme se bát a vypouštět souboje. Lištát najednou věděl, co na nás platí. Nehráli jsme vůbec hokej, ale bezhlavě se snažili vyhazovat puky, což vyústilo pouze v to, že kotouč zachytil na modré obránce a okamžitě vrátil zpět do třetiny. To logicky nemohlo skončit jinak než snižujícím gólem. Ten přišel až v našem oslabení, když jsme ztratili jasný puk na půlící čáře a z následující akce soupeř snížil na 3:1.

Třetí třetina měla jasný cíl – udržet výsledek. Jenže čtenář jistě ví, jak tato taktika v praxi funguje. Následovalo cca. 7 minut, kdy se první pětka vůbec nedostala ze třetiny a jen se snažila pomáhat vynikajícímu Bažantovi. Ten chytal hlava nehlava, …všechno! Na jednu akci však byl krátký i on. Obránce nezachytil rozjíždějícího se útočníka na útočné modré a ten se ze samostatného nájezdu nemýlil. Jako blesk z čistého nebe přišla akce třetího útoku ve složení Puš, Novotný, Horáček. Prvně jmenovaný jel sám na branku a byl faulem doslova sundán k zemi. Podle nových pravidel musí být exekutor trestného střílení ten hráč, na něž byl faul, tudíž pokřiky na střídačce typu: „ať jede Kuba“ nebyly co platné. Puš nájezd nezakončil dobře a tak se stav neměnil. V poslední minutě hrál Libštát power-play a na led šla druhá pětka. Pavlata přesně a zkušeně vyhodil puk za modrou tak, aby náhodou nebylo zakázané uvolnění. Ten dojel Tvrdík a do prázdné brány ukončil naše trápení.

Sestava: Bažant – Kopal, Schovánek – Augsten, Pavlata T. – Strouhal, Schubert, Šťastný – Mareš, Vele, Tvrdík – Horáček, Novotný, Puš

Branky: Šťastný (Augsten), Tvrdík (Pavlata T.), Vele (Mareš), Tvrdík (Pavlata T.)