Akademická třičtvrtěhodinka

22.11.2010 18:58

Utkání se Střelčí mělo jasného lídra už před zápasem. Sklopísek se honosil několika finálovými účastmi a zkušenosti všech hráčů hovořily jasně. 

Před utkáním jsme si jasně říkali, jak budeme zápas hrát a co můžeme od soupeře čekat, ale svoje povinnosti jsme si bohužel neplnili. Oproti posledním dvou utkáním jsme přišli na led jako mistři a s heslem "ještě jsme neprohráli" jsme se začali ploužit po ledě. Doslova ploužit. K utkání nenastoupil zraněný elitní centr J. Schubert a týmovému lékaři se tak předpověď 3-5 dní nepovedla.

První třetina byla jasně v režiji hostů. Když už jsme nějaký ten puk vybojovali, pokorně jsme ho vrátili na soupeřovu hůl a bránili stojící od červené čáry. Střeleč hrála neskutečně účinný hokej, přesné křižné přihrávky klapaly na čepele jako kladiva a my jen s těží chytali rozjeté playery před naší brankou. Do třetiny jsme kapitulovali hned 3x.

Druhá třetina už vyzněla daleko lépe. Chytli jsme druhý dech a dokázali naši snahu přetvořit v branku. Soupeř ale polevil jen na chvíli a brilantní souhry pokračovaly. I tak ale třetina skončila 1:1.

Poslední dějství jsme chtěli odjezdit na plno. Ale čím víc jsme chtěli, tím to šlo hůře. Nohy těžkly a soupeř se zdál k neudržení. Přesto se dokázal prosadit domácí kapitán a rázem bylo skóre o dvě branky. Střeleč neponechala nic náhodě a opět kontrovala na 5:2. I když rozhodčí v zápase odvedli slušnou práci, přeci jen se odehrál zábavný moment, kdy se náš útočník řítil sám na bránu, byl jasně úmyslně sražen zezadu k ledu. Arbitr jen mávl rukou a "foukl" tam dvojku za podražení. Za to si vysloužil několik pěkných slov od našeho kapitána ve smyslu: "Ty se prosim tě od příště věnuj čemukoliv jinýmu, ale pískání opravdu ne!" (ten samý rozhodčí z minula pozn. autora). Utkání skončilo 3:7 v náš neprospěch, nutno dodat, že zcela zaslouženě. Střeleč je velmi kvalitní tým, disponující zkušeností a herní kreativitou.

Sestava: Bažant - Pavlata T., Krejza - Pavlata J., Schovánek - Strouhal, Šťastný, Tvrdík - Vele, Cvrček, Horáček, Novotný

Příští utkání: HC ŽELEZNÝ BROD - HC Ronal Jičín   4.12.2010  od 15:30