Další gólový nášup

26.02.2011 15:19

Sobotní utkání proti HC Mírové začalo zvláštními okolnostmi. Původně byl začátek nastaven na 12:45, ale zhruba v 11:30 volá hlavní Kápo stadionu Jarda Dlouhý, že se má začít o hodinu dříve, tedy v 11:45. To jsme samozřejmě nemohli stihnout, naštěstí měl soupeř stejně špatné informace a tak se obě strany rozumě dohodly. Bude se pískat málo zakázané uvolnění a po druhé třetině nebude úprava ledu. Kapitán opět a zase sumíroval minulé výsledky a sestavu přeházel do složení, ve kterém se hrálo po většinu minulé sezóny. Tedy: Mareš, Vele, Tvrdík.

Utkání začalo celkem v slušném tempu. Byť byly obě mužstva na dvě pětky, hrálo se rychle. První branku zařídila druhá formace ve složení: Horáček, Schubert, Strouhal. Hra se poté značně zpomalila a lze říci, že až do konce utkání se nehrál kdoví jak pohledný hokej. HC ŽBS si občas i pěkně přihrálo a protivník se soustředil na urputnou obranou hru, hrozíc pouze z brejků. Do třetiny padlo ještě celkem dost branek. Nejprve zvýšila první pětka zásluhou teče Mareše, poté soupeř korigoval po nepovedené akci jednoho z našich obránců. Před hvizdem se ještě stihl trefit Vele a uklidnit výsledek na 3:1. 

Po velmi krátké pauze se šlo opět na věc. Branky už padaly jen do sítě HC Mírové. Mareš dobře uvolnil Tvrdíka a ten svým snad již legendárním nájedzdem nedal brankáři šanci. Po něm se osmělil i v obraně hrající Jirka Šťastný a přesnou rychlou střelou zvýšil už na 5:1. Podporu v hledišti mělo naše levé křídlo v prvním útoku a tak se zřejmě chtělo pěkně předvést - Přéma zavěsil po nahrávce Tvrdíka podruhé. Alex Horáček pak připravil Strouhalovi další branku a opět se skóre měnilo.

Při chuti byl také náš tvůrce hry H. Schubert a po přejetí volné "dálnice" zavěsil opravdu vysoko. Žel Bohu, po této akci se přesunul do obrany, a přenechal místo Šťastnému. Nutno dodat, že jeho pozorná, kvalitní hra v obraně několikrát zabránila gólu v naší síti a možná se tak schiluje ke změně pozice tohoto, prozatimního forwarda s číslem 17. Jirka místo něho na ledě lítal jako vítr a výsledkem bylo zvýšení na hrozivých 9:1. Už už to vypadalo, že utkání se dohraje v pohodovém tempu a bájná desítka nepadne. Proti byl ovšem Tomáš Pavlata, jež bezchybně využil přesnou přihrávku z pravé části kluziště. 12 vteřin před koncem se bohužel nepříjemně zranil hostující hráč, když narazil zády do mantinelu a utkání bylo předčasně ukončeno. Přejme, aby toto zranění nebylo vážné a hráč mohl v dalších utkání nastupovat.

Dnešní utkání patřlo k těm méně pohledným. Hra na dva útoky a papírově slabý soupeř zřejmě ukolíbal hru. Plusem dnešního utkání se stala slušná hra na obou stranách, když se neobjevil ani jeden zákeřný zákrok. Rozhodčí utkání zvládli též dobře a byla tak vyvrácena nepříjemná spekulace, která se vyrojila na oficiální diskuzi stránek LHL https://www.lhl.wgz.cz

Sestava: Bažant - Schovánek, Kopal - T. Pavlata, Šťastný - Mareš, Vele, Tvrdík - Horáček, Schubert, Strouhal

Branky: Strouhal (Horáček), Mareš (Strouhal), Vele (Tvrdík), Tvrdík (Mareš), Šťastný (Strouhal), Mareš (Tvrdík), Strouhal (Horáček), Schubert (Strouhal), Šťastný, Pavlata (Schubert)