Druhý zápas ve spodní skupině

24.01.2011 11:17

22.ledna jsme po měsíční pauze vyrazili opět směr Lomnice nad Popelkou. Do sestavy se vrátil elitní centr prvního útoku J. Schubert a lékařům se tak konečně podařilo vyléčit komplikovanou zlomeninu. Proti nám nastoupil soupeř, jež se pyšnil prvním místem v tabulce a 9 body. HC Semily jsme však pokaždé dokázali herně přehrát a nejinak tomu bylo i teď. brankově se prosazovala především mladá posila ze Šumburka Jirka Šťastný, který zaznamenal v utkání 4 branky. 

První třetina však nezačala dobře a už po 22 vteřinách vedl tým Semil, když využil nepozornost jinak dobře chytajícího Bažanta. Náš brankář je na zkušebním kempu v krajské soutěži a přejme mu, aby se mu podařilo dostat minimálně jednou na led, čímž by si splnil nejden klukovský sen. Na 1:1 vyrovnal dnes velice produktivní Šťastný. Do třetiny jsme stihli zaznamenat ještě 3 branky, o které se podělil Šťastný, Krejza a Schovánek. 

Druhá třetina byla ve znamení vlažnějšího tempa. Puk byl ve většině času na našich hokejkách a soupeři se dařilo hrozit pouze z brejků. Ovšem to jsme mu povolovali až moc často a nebýt výborného Bažanta, soupeř mohl 3 samostatnými úniky srovnat stav. Nakonec třetina skončila 3:1,když góly vstřelili Tvrdík, Šťastný a premiérově Schubert! Tímto si vysloužil zápisné při své první brance a jeho úpěnlivá snaha byla konečně proměněna v tolik toužený gól. :)

Ve třetí třetině pokračoval předchozí vývoj. Mužstvo Semil hrálo velmi jednoduše a žel Bohu pro ně neúčinně, čehož jsme využili dalšími 2 zásahy. Hra se v tu chvíli odehrávala z 90% před soupeřovou brankou, aby minutu před koncem završil bájnou "desítku" opět Schovánek. 

Soupeř patřil jednoznačně k nejhorším a tak se už teď můžeme těšit na první těžší utkání v podobě souboje s HC Železnicí.

Sestava: Bažant - Kopal, krejza - Pavlata T., Schovánek - Strouhal, Schubert, Tvrdík - Šťastný, Mareš, Vele - Horáček, Roman

Branky: Tvrdík (Schovánek), Schovánek (Tvrdík), Schovánek (Krejza), Schubert (Tvrdík), Mareš (Štastný), Krejza, Šťastný 3x, Vele (Šťastný)