Důležitá výhra

06.12.2010 10:04

K dalšímu utkání nastoupilo mužstvo HC Železný Brod 4.12.2010 proti Ronal Jičín. Vzájemná historie čítala pouze jedno utkání a v něm hosté s přehledem vyhráli. Od toho jsme se ale museli odprostit a jít do utkání zcela s jiným úmyslem - vyhrát. Jičín měl stejně bodů jako my a případná výhra by nás značně přiblížila k hře v první desítce. Sestava byla doplněná o Kopala, stále chyběl Schubert.

První třetině byla ve znamení brankářů. Jak Bažant, tak hostující golman si s výpady hráčů věděl rady a tak vyznělo první dějství bez branek. Hrálo se spíše v naší části kluziště, hosté výborně kombinovali a zejména přesilovky byly parádně secvičené. V druhé třetině už góly padaly. Nejprve po samostatné akci zakončil golfovým úderem Štastný, po chvilce bylo vyrovnáno, když Ronal dobře zakombinoval a pohrál si se všemi hráči. Je důležité zmínit, že to bylo v oslabení 3:4. Do konce třetiny jsme inkasovali ještě jednou, když nenápadná střela do protipohybu našeho brankáře, skončila v síti. 

Poslední dějství naznačovalo tuhý boj. Hrálo se celkem tvrdě a rozhodčí se několikrát osmělil k dvouminutovým trestům. Ani na jedné straně však branka nepadla. V 10-té minutě přišel zlomový moment utkání. Tahoun hostujícího týmu s číslem 30 byl za svoje vulgární prohřešky poslán směr kabina a Ronal se najednou ocitl ve čtyřech hráčích a bez lídra. Toho brilantně využil Brod, když minutu a půl před koncem odvolal brankáře. Závěrečná power-play trvala asi 10 sekund, když ji ukončil domácí Krouza v nepřehledné skrumáži. Rozhodčí ukazuje do brány a může se jít na nájezdy...

Naše téměř tradiční disciplína byla jednoznačně ve znamení střelců. Všech prvních 5 hráčů se s přehledem trefilo a tak celé prodloužení stálo na našem brankářovi. Bažant opět dokázal, jak je nesmírně důležitý pro náš tým a chycenou střelou sebral Ronalu další bodík. Důležité utkání tak skončilo 3:2 po nájezdech v náš prospěch.

Sestava: Bažant - Kopal, Pavlata T. - Augsten, Pavlata J., Schovánek - Strouhal, Šťastný, Tvrdík - Mareš, Vele, Novotný - Cvrček, Horáček, Krouza

Branky: Šťastný (Tvrdík), Krouza (Strouhal), rozhodující nájezd Tvrdík

Příští utkání: 15.12.2010  HC ŽELEZNÝ BROD vs. HS Železnice