Důležitý souboj s aspirantem na play-off

29.11.2011 15:12

Po nevydařeném utkání s Jilemnicí, jsme nutně potřebovali bodovat v souboji se Střelčí. Sestava domácích se zdála býti velmi silná, na pomoc přijel i extra hráč Jirka Čejka. Právě on byl strůjcem dobrého zakládání útoků a přechodu přes střední pásmo. V tom jsme doposud hořeli asi nejvíce. Začátek zápasu vyšel lépe nám. Soupeře jsme tlačili v jeho obranném pásmu. Postupem času si ale Střelečtí na náš útočně laděný hokej zvykli a kontrovali rychlými protiútoky. Kdo byl na utkání přítomen, jistě mu naprvní pohled bylo jasné, že bruslařskou technikou soupeř nijak nevynikal. Žel Bohu, jinak tomu bylo s přesností nahrávek, díky kterým soupeř brilantně přecházel do našeho pásma. V této činnosti měla Střeleč jasně navrh. 

Branky padaly až v dějstvím druhém. Minutu a půl po úvodním vhazování se sám na branku řítil nejmladší hráč Jirka Š., a zezadu byl jasně poslán k zemi. Tuto "záchrannou brzdu" ocenil rozhodí zcela poprávu samostatným nájezdem. Ten se povedl na jedničku a HC Železný Brod se dostává do vedení. Minutu nato však závaru před brankou využili i hosté a skóre srovnali. Následovala hra plná nepřesností a náhodných šancí. Obě strany však měly plno možností na zvrat, ale brankáři dnes byli skvělí. Kryli jednu střelu zadruhou, kdy se činil zejména golman Střelče. Dva nájezdy mladho Šťastného skončili na jeho chráničích a byl tak nejvýraznější postavou druhé třtiny.

Do poslední části jsme vstupovali jasně - bojovat. Hra na 3 útoky byla svižná a sil bylo dost. Hned po 25 vteřinách se prosadil po několiknásobné dorážce Mareš a bylo hned veseleji. Za dalších 5 minut dokonce zvýšil již na 3:1 kapitán Tvrdík ukázkovým blafákem a zasunutím do prázdné klece. Od té chvíle jsme hráli v klidu s cílem udržet vedení a zápas v pohodě vyhrát. Jenže v naší přesilovce jsme zazmatkovali a nechali si vyloučit hned 3 hráče posobě. Přesilovku 5:3 sice Střeleč nijak nevyužila (dokonce jsme měli šanci skóre zvýšit), ale následná střídání byla hokejvou tragédií... Pokud nad námi držel ochranou ruku hokejový Anděl, na posledních 5 minut si zřejmě odskočil na guláš. Nejprve po dorážce snížil hostující hráč na 2:3 a 45 vteřin před sirénou trefil životní střelou z obrovského úhlu hostující Daňo vyrovnávací branku. Neskutečná škoda a možná i nespravedlivé vyrovnání zavedlo utkání do prodloužení. V něm jsme již neměli co ztratit. Nejprve se trfil Čejka, pak ale nedali postupně Vele ani Tvrdík, naopak hostující útočníci proměnili 2 ze 3 nájezdů a bylo hotovo.

Naši svatyni poprvé v sezoně střežil ligový golman Lukáš Bažant a veld si nadmíru dobře. Škoda jen zbytečně inkasovaných branek, které  na svých bedrech nesou všichni hráči na ledě. I tak nás může dobrý výkon potěšit a vést tým k lepším zítřkům. 

Branky: Šťastný, Mareš, Tvrdík

Sestava: Bažant - Nosek K., Kopal - Pavlata T., Augsten - Tvrdík, Mareš, Vele - Šťastný, Hnídek, Čejka - Strouhal, Nosek M.