Füssen 2015

21.10.2015 14:45
 

Füssen 2015

25.9 -27.9.2015

Po roce se vracíme do německého Füssenu na třetí ročník a díky naší účasti mezinárodní hokejový turnaj "3.Internationaler Hoppe Hobby Cup".

Po měsíční práci organizačního dua Jiří Novotný a Petr Augsten v pátek 25.9.2015 ve 3.00 ráno vyrážíme na 650 km dlouhou cestu k Německo-rakouské hranici do podhorského města Füssen. Po asi devíti hodinové cestě kde jsme si postupně vyzkoušeli týmovou práci při výměně poškozeného kola jednoho z aut, poznali jsme práci a přístup nejprve německých celníků, dále pak německé státní policie a v jeden okamžik to vypadalo že poznáme práci i městské policie ve Füssenu, jsme dorazili do cíle.

Tým byl složen z hráčů brodu a po pečlivém výběru byl doplněn o hráče z Liberce a Poděbrad, brankář Eda Leskauer(LBC),obránci Jan Vorel(LBC),Petr Augsten, Miroslav Kopal, Karel Nosek, útočníci Jakub Šebesta(LBC), Jiří Novotný, Jan Černý(Poděbrady), Vladimír Vele, Přemysl Mareš, Ladislav Krouza.

Turnaje se účastnilo 12 týmů které byly rozděleni do třech skupin po čtyřech a z nich do play-off postupovali družstva z prvních míst a jedno nejlepší z druhého místa. Náš tým byl nalosován do skupiny C kde na nás čekali nejtěžší soupeři, jaká to náhoda ale cíl byl jasný play-off.

V pátek jsme ze střetli s domácím týmem Füssen WLW který jsme porazili 2:0,branky vstřelili Jakub Šebesta, Jan Vorel.

O několik hodin později jsme nastoupili proti týmu Sonthofen který jsme porazili 4:2, branky vstřelili Vladimír Vele, Jan Černý, Jakub Šebesta, Petr Augsten.

V sobotu 26.9 2015 dopoledne jsme se střetli s asi nejlepším týmem Krähenbach(VS) a po velkém a tuhém boji jsme porazili i tento tým a to 2:1, branky vstřelili Vladimír Vele, Jan Vorel.

Cíl postupu do play-off byl splněn a tak nás za hodinu čekalo semifinále ve kterém se již projevila únava z dlouhé cesty a těžké předchozí utkání s Krähenbachem a když nás i opustilo pověstné hokejové štěstíčko jsme v semifinále smolně podlehli s týmem Chiemgau 1:2, jedinou branku vstřelil Vladimír Vele.

Za další hodinu nás čekal poslední zápas a to "pouze" o 3.místo, museli jsme tedy sebrat zbytky sil, zahodit hořkost porážky ze semifinále a bojovat. Nastoupili jsme proti týmu z Mnichova a po urputném boji do poslední minuty jsme vyhráli 2:1 branky vstřelili Jan Vorel, Jiří Novotný

Vezeme domů tedy konečné 3.místo, je pravdou že vzhledem ke složení týmu a s trochou štěstí to mohlo být i zlato, ale takový už je sport. Máme o to větší motivaci a důvod se za rok vrátit a bojovat o lepší umístění.

Děkujeme Všem hráčům za reprezentaci HC Železný Brod.

 

HC Železný Brod:

Brankář: Eda Leskauer

Obránci: Jan Vorel, Petr Augsten, Miroslav Kopal, Karel Nosek

Útočníci: Jakub Šebesta, Jiří Novotný, Jan Černý, Vladimír Vele, Přemysl Mareš, Ladislav Krouza