Konec dobrý, všechno dobré...

04.04.2011 12:40

Po prvním utkání, které jsme vyhráli 6:4 jsme mohli vstupovat na led s menší nervozitou. I kdybychom prohráli, série by se rozhodovala v samostatných nájezdech. Avšak ani to jsme nechtěli dovolit a na zápas připravili 3 kompletní útoky. Z kompletního týmu chyběli Schubert, Novotný a Krejsa.

Od první minuty jsme hráli celkem slušně. Soupeř měl v sestavě i jednoho super-střelce (Metelka), který nakonec vyhrál trofej za nejvíce vstřelených branek v celé soutěži. Přechod přes střední pásmo měli lepší hosté a rozjeté forvardy se naší obraně dařilo zachytávat sporadicky. I tak Bažant nemusel v první třetině vytahovat svoji „kouzelnou hůlku“. Na naší straně bylo šancí jako šafránu. Před bránu se dostali do polo šancí Tvrdík, a Šťastný s Pušem, žel Bohu ani jednou nezakončili přesně. V šesté minutě ukázal svoji sílu výše zmíněný Metelka, a přesnou střelou poslal Sokol Roztoky do vedení.

Druhé dějství probíhalo podobně. My jsme si šance vytvářeli spíše sporadicky, soupeř dobře rozjížděl útoky, avšak bez většího ohrožení našeho ochránce svatyně. Roztoky se dostali do vedení i napodruhé a chvilku nervů si na střídačce vybral i náš, jinak klidný kapitán. Nutno dodat, že od poloviny utkání jsme byli často vylučováni a soupeři se dostávala šance zvýšit v přesilovce.

V kabině jsme si naprosto jasně řekli, co budeme hrát, abychom se nájezdům vyhnuli (stačila by nám i remíza), jen škoda, že na ledě jsme úkoly neplnili. Střídali jsme po minutě, nedrželi si beky, odpalovali puky. Posledních pět minut jsme nasadili drtivé tempo a dohánějící jízda mohla začít. Kuba stáhl hru na první dva útoky a střídalo se takřka po 20 vteřinách. První větší šanci vytvořil Šťastný, který předkládal Strouhalovi, ale puk k němu odrazil obránce. Rozhodčí správně vyloučil postupně dva hráče Roztoků a my měli dlouhou přesilovku 5:3, kterou jsme mohli ještě vylepšit hraním power-play. V čase 43:22 jsme se přeci jen dočkali. Vhazování vyhrál Vele na Pavlatu, ten křižně přihrál Augstenovi, jež ukázkovou střelou k tyči poměr branek vyrovnal. Ohromná euforie. Jenže… 30 vteřin před koncem se soupeř odhodlal ke hře bez brankáře a po dorážce jazýček vah strhl na svoji stranu. Brod se ještě pokoušel hrou bez brankáře vývoj zvrátit, ale centr od červené dokončil zápas v poměru 4:2

Na řadu přicházejí nájezdy…

Jako první jede Brod. Na těžkou psychickou situaci vybral kapitán postupně: Strouhala, Veleho a sebe. Prvně jmenovaný svoji střelu neumístil příliš přesně a branku nevsítil. Naopak hostující hráč perfektní kličkou nedal Bažantovi příliš šancí. Vele svoji příležitost také neproměnil a s HC Železným Brodem to vypadá zle. Naprosté soustředění, hutná atmosféra… Tíhu okamžiku na sobě mají dva hráči. Tvrdík MUSÍ bezpodmínečně dát a Bažant vše chytit. Kapitán ukázal svoje pevné nervy a svoji typickou střelou vyrovnal. Zraky lidí se soustřeďují na jediného hráče – domácího brankáře. Lukáš Bažant však nenechal nikoho na pochybách a nepříliš dobře zakončený nájezd v pohodě zlikvidoval. Nájezdy pokračují, mění se pořadí a jet musí zcela noví hráči. Hostující hráč se rozjíždí a Bažant chytá!! Rázem máme ohromnou šanci na vítězství. Stačilo, aby Šťastný puk dostal za brankářova záda. Perfektně si golmana položil, ale pukem nedokázal přestřelit ležící beton. Ovšem i další Sokolský player vyšel střelecky na prázdno a my máme druhý matchpoint. „Jede Agi…“ Petr vypadal zcela soustředně a odhodlaně. Pomalu se rozjíždí na svůj penaltový nájezd. Zkušeně si do poslední chvíle počká na pohyb brankáře a střelou do půlky brány rozhoduje celou sérii. Radost.

V utkání padlo menší jubileum, když se po třicáté v sezoně trefil Tvrdík a stal se nejlepším střelcem našeho mužstva. Byl to zároveň jeho padesátý bod, čímž potvrdil neotřesitelnou pozici na trůnu kanadského bodování HC Železný Brod

Sestava: Bažant – Kopal, Schovánek – Augsten, Pavlata T. – Puš, Šťastný, Strouhal – Mareš, Vele, Tvrdík – Cvrček, Krouza, Horáček

Branky: Tvrdík (Šťastný), Augsten (Pavlata T.), rozhodující nájezd Augsten

 

Sezona 2010/2011 je za námi. Konečně se můžeme oholit, jít pořádně chlastat a žrát cheesburgery. Držte nám palce v dalších ročnících. Chystá se spousta novinek, proto náš web stále sledujte !!!!