Lehčí soupeř

22.01.2012 10:35

 

HC Železný Brod  vs. HC Mírová            10:3

 

Druhé utkání nadstavbové části mělo jasného papírového lídra. Hráči Železného Brodu měli po ne příliš přesvědčivém posledním utkání chuť opět zvítězit a nastoupili na soupeře v poměrně dobré sestavě. V prvním útoku se rýsuje mocná útočná zbraň ve složení Šťastný – Tvrdík – Nosek M., která do utkání vlétla jako střela. Soupeř start utkání nezachytil a v podstatě pouze odrážel jeden útok za druhým. První útočná trojce se prosadila po několika minutách. Kompletně rozebrat obranu se jim podařilo hned 3x po sobě a stav 3:0 volal po pořádném debaklu.

Ve druhé části se brankostroj nezastavil, ba naopak ještě útočící hráči zařadili vyšší rychlostní stupeň a po několika gólech Tvrdíka a Noska bylo prakticky po zápase. Slabší chvilku si pak vybral elitní útočník Milan Nosek, který za vražení na hrazení dostal trest 2+10 minut a musel tak polovinu poslední části odsedět na lavičce. Do kabin se tak šlo o jednoho méně a za vysokého stavu 9:0, když se ještě prosadila druhá formace brankami Novotného a Veleho.

Třetí třetina byla od obou stran velmi laxní. Nikdo již za stavu 9:0 nenacházel větší motivaci přistupovat k soupeři s agresivitou, jakou utkání provázelo od začátku. Ovšem nic to nezměnilo na tom, že hráči Brodu mohli ještě přidat minimálně 4 branky. Předváděli pohledné útočné kombinace, avšak střelný prach byl téměř vystřílen. Toho bohužel pro domácí mužstvo využila Mírová. Stav utkání opticky zmírnila na 9:3, avšak poslední tečku udělal Šťastný, který svoje parádní vystoupení okořenil hatrickem.

 

Sestava: Puš – Kopal, Pavlata T. – Schovánek, Nosek K. – Tvrdík, Šťastný, Nosek M. – Strouhal, Vele, Mareš, Novotný

Branky: Tvrdík 2, Šťastný 3, Nosek 3, Novotný, Vele