Návrat krále

23.03.2011 12:44

Odvetné utkání proti Benešovu bylo nezvykle v týdnu. I to jistě zapříčinilo menší problémy se sestavou, kdy nemohl například Schubert, Mareš, či Krejsa. Naštěstí se do sestavy vrátil kapitán Tvrdík a bystrý čtenář si jistě domyslí, co to pro tým znamenalo...Na střídačce chyběl i Drozd, který byl odvezen v neděli do nemocnice a v kuloárech se spekuluje o tom, jestli nemoc nebyla způsobena Tvrdíkovou skvělou prací na střídačce. Snad bude brzy zdráv a bude moci střídačku zase řídit. Na druhé straně Benešov byl kompletní a doplněný o 4 playery z Jablonce, což naznačovalo velice těžký mač.

O tom jsme se mohli přesvědčit hned v první minutě, kdy měli hosté dvě pěkné šance. Jak plynula hra, pomalu ale jistě jsme začali vystrkovat růžky i my. Na konci sedmé minuty se nechal zbytečně vyloučit Strouhal,to ale naše snažení vůbec nezbrzdilo. Na led skočili Šťastný s Tvrdíkem a druhý jmenovaný jel sám na branku. Se svým typickým zakončením sice neuspěl, ale z následné akce stejně branku vytěžil, když schoval svoji střelu za oba obránce. Otočily se dvě střídání a navrátilec skóroval podruhé. Tím ovšem střídání neskončilo, první pětka zůstala na ledě a zrodil se další zásah, tentokrát v podobě dorážky Strouhala, který uklízel puk od Tvrdíka. V tu chvíli bylo všem jasné, jak je tento hráč nepostradatelný. 

Druhou třetinu začali lépe hosté, když zkorigovali na 1:3 z jejich pohledu. Naše hra od té chvíle ochabla a začali jsme se bát. Naštěstí pro nás máme v řadách i hráče, kteří si svoji premiérovou branku nechávají na takto důležitá utkání. Puš dostal nahrávku přes celé hřiště a první branka v dresu HC ŽBS znamená zápisné ve formě alkoholového přídělu (né, že přineseš dva litry Braníku z Makra holomku!!!). Do konce prostředního dějství už branka nepadla, musíme ale vyzdvihnout skvělou práci Bažanta, který likvidoval dva samostatné úniky a tvrdé pokusy Noska.

Do závěrečné části jsme měli jasnou taktiku - nepodlehnout výsledku a nenchat si dávat zbytečné branky. Naše "modlitby" jistě vyslyšel hokejový Bůh, protože to co Benešov musel zkousnout v prvních dvou minutách se jen tak nevidí. Hned první dvě akce na jejich branku totiž skončili sirénou. Nejprve kličkující Šťastný přesně našel Strouhala, který uklízel do polootevřené klece a následně Tvrdík zakončil hatrick přesnou střelou. Hosté jsou na kolenou a jejich akce připomínají zoufalství. 6:1 pro ně znamenal konec série a tak všechno snažení věnovali útoku. Toho bristkně využil Pavlata nacházejíc dlouhým pasem Strouhala. Rychlé nahrávky se zhostil na výbornou a kličkou nedal brankáři šanci. O několik vteřin později jsme udělali chybu v obraném pásmu a soupeř alespoň snížil. Přesto jsme měli poslední slovo opět my. Tvrdík křižným pasem na Strouhala, ten na Šťastného. Nejmladší hráč puk vystřelil tak tvrdě, že i rozhodčí chvilku váhal, jestli opravdu přešel brankovou čáru. Vše v pořádku - 8:2 konečný stav.

Výsledkově by utkání mohlo vypadat jednoznačně, ale je třeba připomenout, že hosté měli velký počet šancí a nebýt Bažanta, bylo by to ještě velice zajímavé. Musíme též vyzdvihnout Tvrdíka, který opět dokázal svoji důležitost v týmu. Oba tyto playeři tvoří jádro týmu, na čemž jsme se výjímečně shodli i s řečníkem Augstenem na pozápasové schůzi.

V semifinále nás čeká mužstvo HK Libštátu, které udivovalo svými výsledky v první fázi soutěže, když skončilo na třetí pozici. Držte nám palce!!

Sestava: Bažant - Kopal, Pavlata T. - Schovánek, Augsten - Strouhal, Šťastný, Tvrdík - Novotný, Vele, Puš

Branky: Tvrdík, Tvrdík (Augsten), Strouhal (Tvrdík), Puš (Strouhal), Strouhal (Šťastný), Tvrdík, Strouhal (Pavlata T.), Šťastný (Strouhal)

Příští utkání: HC ŽBS x HK Libštát    pá 25.3.2011   od 17:30