Nejtěžší soupeř ve skupině

31.01.2011 17:10

V utkání třetího kola nadstavbové části jsme narazili na nejtěžšího soupeře - tým HC Těpeře. Toto mužstvo disponuje několika posilami z jabloneckých vlků a pokud by se scházeli v plné sestavě celý rok, jistě by jim účast v první desítce neutekla. Proti nám nastoupilo úderné komando s čtyřmi bývalými hráči jabloneckého dorostu a tak zápas sliboval notnou dávku napětí. Hrající trenér Kuba Tvrdík od minulého utkání provedl statistickou analýzu kanadského bodování, když použil metodu nejmenších čtverců a promíchal sestavu. Byť tato změna jistě přidala na atraktivnost hry, ovoce to nepřineslo.

První třetina byla ve znamení urputných obran. Našim útočníkům se nedařilo přecházet střední pásmo a hostující tým zastavil vždy pozorný Bažant. Ke konci třetiny ale přeci jen kapituloval, když mu skrytá střela zpoza obránce propadla za záda. Hrálo se poměrně tvrdě do těla, ale vždy v duchu fair-play. V této dovednosti bych vyzdvihl především Petra Augstena, urostlého borce se zkušenostmi díky angažmá v týmu HC Jiřetín.

Ve druhé třetině jsme začali lépe bruslit a dostávali nejednou soupeře pod tlak. Šance si vytvářela především druhá útočná řada ve složení Mareš-Vele-Tvrdík, ale kýženého gólu jsme se přesto nedočkali.

V posledním dějství byl vidět zřejmě nejpohlednější hokej za posledních 5 utkání. Škoda jen, že jsme se nedokázali gólově prosadit ani teď. Soupeř navíc využil chvilkové nepozornosti našeho obránce a usměrnil puk do odkryté brány. Bažant už vše sledoval jen ze střídačky.

Utkání v dobrém tempu jsme prohráli 0:2, ale nutno dodat, že ze hry měla obě mužstva jistě skvělý pocit.

Sestava: Bažant – Kopal, Augsten – Krejza, Schovánek – Strouhal, Schubert, Pavlata T. – Mareš, Vele, Tvrdík – Puš, Krouza