Piráti z karibiku

24.10.2010 14:13

V sobotu 23.10.2010 se tým HC Železný Brod střetl s pirátskou lodí ze Semil. Soupeř, který nás jednou dokázal porazit, chtěl uspět i na podruhé, naopak my jsme usilovali o udržení stále čistého konta. Dosavadní skóre čítalo 14:0 a hráči šli do utkání tuto pohodu prodloužit. 

Do sestavy se vrátil tvůrce hry Honza Schubert, jinak naše sestava dosti prořídla. Chyběli: Augsten, Kopal (stojící alespoň jako podpora na lavičce), Mareš, Krouza a Krejsa. Hráči byli ovšem namotivovaní slibem jejich kapitána, který podle svých slov "Dneska v tom Brodě zůstane a vožere si držku".

Začátek utkání se vyvíjel tragicky. Obě mužstva hrála nepohledný hokej a gólové akce byly spíše utopií. Z ničeho nic se ale před branku dostal T. Pavlata a golfovým úderem propálil vše, co mu stálo v cestě. Od té chvíle se Brod uklidnil a hrál svoji hru. Ze své obrané třetiny si vzal puk novic Jirka Šťastný a po sólového projetí celého hřiště skóroval mezi nohy brankáře Pirátů. Radost byla o to větší, že premiérová branka znamená lahvinku alkoholu do příštího utkání. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že toto zápisné nebude v dnešním utkání poslední. Zanedlouho navrátilec do sestavy Honza Schubert přihrál svému "levasu" Tomovi Strouhalovi a ten prapodivnou střelou do horního rohu zvýšil na 3:0. Čtvrtou branku přidal letošní černý kůň sestavy Aleš Horáček. Po překrásné akci Vele připravil výše zmíněnému střelci loženku, která se neodmítá. Soupeř se nezmohl na pořádnou hru a místo toho si léčil komplexyna rozhodčím. Škoda, že kluci si asi nepřečetli pravidla, když se po každém (regulérním) postavením mimo hru, hádali a řvali na sudího, "kam čumí". Tato aktivita jim posléze přinesla 2 trestné minuty. Nutno dodat, že zcela oprávněně. Pátou branku zařídil Vele, když slušnou střelou k tyči nedal brankáři příliš šancí. Na 6:0 zvýšil opět první útok. Kapitán Tvrdík dostal puk na červenou a sám se řítil na bránu. O dva kroky dál sprintoval Strouhal a křičící na Kubu "jeď sám" doháněl svého lídra. Těsně před brankou se zachoval jako správný hráč a předložil puk druhému jmenovanému tak, že by se trefil snad i slepý. Druhá třetina ale ještě nekončila a stav 6:0 rozhodně neznamenal konec. Svoje brankové skóre si ještě do konce třetiny spravili opět Vele a i Kuba Tvrdík. Ještě před koncem druhé třetiny završil 3-gólový účet zase Strouhal a alkoholový příděl se opět zvyšuje. Z stavu 9:0 se šlo do kabin a hodně zpruzelý soupeř vypadal, že do posledního dějství snad ani nenastoupí.

Ve třetí třetině se hrál trochu slabší hokej. Nám výsledek stačil a do vyložených šanci se nedostával ani soupeř. V jednu chvíli, při oslabení, se jako blesk z čistýho nebe zjeví na útočné modré Honza Schubert a snad všichni, kdo tohoto snaživého hráče, který je svou obětavou hrou pro tento tým absolutně nepostradatelný, přáli, aby brankáře hostů pokořil. Jeho náskok na posledního obránce byl více než luxusní a tak se player rozhodl vyzkoušet kličku alá Píťa Forsberg, ale akci neprovedl tak dokonale, aby brankáře překonal. Jedna z nejhokejovějších akcí tak brankou sice neskončila, ale určitě zahřála u srdíčka všechny (2) fanoušky v hledišti. Přesto se skóre ještě naposledy měnilo. Do samostatného nájezdu se dostal Kuba Tvrdík a stylově zaznamenal svoji druhou branku v dnešním utkání a celkovou 10, což neznamená nic jiného, než další zápisné. Soupeř nakonec nedal ani branku útěchy, když únik bravurně zneškodnil Bažant. Konec utkání tedy 10:0 a třetí vychytaná nula po sobě by si taktéž měla vynutit zápisné. 

Po třech utkání tedy skóre 24:0, a skvělá pohoda, která stmeluje mužstvo do dalších soubojů. V historických tabulkách LHL se ještě nikomu nepodařilo vychytat 3 nuly po sobě na začátku sezony, z čehož je jasné, jakou formu má náš brankář Bažant. Vyzdvihněme ještě černou práci Honzy Schuberta, který po návratu potvrdil svoji pozici elitního centra. Přejme mu, aby mu čas dovolil nastoupit v mnoha dalších utkání.

Sestava: Bažant - T.Pavlata, Šťastný - J.Pavlata, Schovánek - Strouhal, Schubert, Tvrdík - Novotný, Vele, Horáček

Branky: Pavlata T. (Tvrdík), Šťastný, Strouhal (Schubert), Horáček (Vele), Vele, Strouhal (Tvrdík), Tvrdík, Vele (Šťastný), Strouhal (Tvrdík), Tvrdík (Strouhal)

Příští utkání: 31.10.2010  HC ŽELEZNÝ BROD x Sklopísek Střeleč