Piráti ze Semil

22.10.2012 18:25

Poslední zápas jsme absolvovali s HC Piráty. Ač jsme tento tým v minulosti s přehledem poráželi, od minulé sezony Semily výrazně posílili. Dotáhli do týmu plno (ať už) zkušených, nebo mladých hráčů a aspiují na horní tabulku soutěže.

Do utkání jsme vstoupili neohroženě. Na tři dravé útoky jsme se snažili krátkými kombinacemi dostávat do třetiny soupeře a ohrozit tak jeho branku. Tu jsme však dostali my, po chybě našeho obránce (byť v pozápasové analýze vyšlo najevo, že každý gól je celé pětky všetně brankáře! :). Nic méně, bylo to jediné zaváhání tohoto statného jinocha, jehož přínos do týmu je obrovský. Do třetiny jsme ale ještě stačili vyrovnat a dokonce jít do vedení 2:1! Skvělou práci předvedla agilně hrající 3-tí útočná formace ve složení Mareš-Vele-Cvrček. O druhou branku se pak postarala první pětka HC ŽBS, jmenovitě Kuba Tvrdík po krásné souhře našich útočníků.

Druhé dějství bylo z naší strany slabší. Nutno dodat, že soupeř se rozehrál a výbornými kombinacemi nás několikrát dostal do úzkých. Nezaujatě - jednalo se o poměrně slušný hokej, který ve spodní části LHL moc často k vidění nebývá. :) V polovině třetiny se prosadila i druhá formace. Jirka Šťastný parádně vyháčkova soupeře a střelou k tyči zvýšil na 3:1. Soupeř se ale v žádném příapdě nevzdal a stále předváděl pohledné kombinace. Důsledkem toho snížil stav na 2:3. Ke konci třetiny se opět prosadila důrazná třetí "lajna" a po několika dorážkách zvýšili na 4:2.

Třetí třetina byla z našeho pohledu asi nejslabší. Krása se z hokeje malinko vytratila a výsledkem byla série několika nepovedených akcí. Do třetiny už branka nepadla a stav 4:2 vydržel až do konce. Utkání se neslo v duchu fair play, kdy bylo minimum vyloučení a ani jeden z hráčů nepředvedl tvrdší faul. Utkání s HC Piráty rozhodně patřilo k těm lepším a oba týmy si zasloužili na konci zápasu potlesk.