Prověrka v derby s Benešovem

19.10.2010 19:32

Druhý zápas se konal  s naším téměř derby soupeřem - Benešovem u Semil. Hned od začátku chtěl tým HC ŽB jít do utkání s vervou a kvalitní defenzívou opředenou trpělivým čekáním na gólovou příležitost. Soupeř od posledního utkání notně zesílil a zejména první 3 střídání naznačili, že bychom dnes nemuseli vyhrát.

Ze sestavy vypadl elitní centr Honza Schubert a tak se úderná první pětka téměř rozpadla. Zaskočil za něj náš nový spoluhráč Jirka. Benešov byl mnohem hokejovější, rychlejší a vykazoval větší chuť po gólu. Ovšem brankář Bažant byl dnes ve formě a nastolil si v brankovišti respekt. Jako první se osmělila druhá útočná formace Železného Brodu a přesnou trefou započala dnešní zápas. Hra Brodu se s každým střídáním zlepšovala a iniciativu nepřenechávala jen Benešovu, což vyústilo v další branku.

Postupem času nemohl Benešov najít recept na výborného Bažanta a tak se v útoku prosadil opět Brod. 2-ma rychlými góly určil stav po 2 třetinách 4:0. Pohoda na našich hokejkách se nesla i v třetině poslední, kdy se ještě trefil premiérově Horáček. 

Konečný výsledek 6:0 znamená 6 bodů v tabulce se skórem 14:0. Nutno ovšem dodat, že Brodu padalo do brány téměř vše a na druhé straně se ve skvělém světle předvedl Lukáš Bažant, který vychytal druhou nulu po sobě.

Sestava: Bažant - Schovánek, Krejsa - Pavlata T. Pavlata J. - Strouhal, Šťastný, Tvrdík - Mareš, Novotný, Vele - Cvrček, Krouza, Horáček

Branky: Krouza (Cvrček), Tvrdík (Strouhal), Cvrček, Cvrček (Horáček), Horáček (Krouza), Tvrdík (Strouhal)

Příští utkání: 23.10.2010  HC ŽELEZNÝ BROD vs HC Piráti