První utkání druhé části

26.12.2010 22:03

Na začátku další části nás čekal papírově nejslabší soupeř v soutěži. Horní branná nezískala za 9 utkání ani bod a ani nelichotivé skóre neslibovalo atraktivní zápas. Už při rozbruslení, kdy soupeř čítal pouze 8 hráčů do pole, se úsměvy domácího celku měnily v kyselé úšklebky. Hořkost osudu nás stále ještě neopustila a do utkání jsme šli značně znechuceni.

První třetina začala v poměrně dobrém tempu. Naši playeři do utkání vlétli jako uragán a po gólech Tvrdíka a Veleho se ujali vedení 2:0. To nás uspalo a s mottem: "těm dáme deset a jdem domů" jsme uzdu povolili. Soupeř, v tu dobu ještě bruslící, kousal a vynutil si dokonce vyrovnání, když nepochopitelné akce skončili brankami v naší síti. Do přestávky jsme však ještě díky krásné akci Veleho alá Sydney Crosby šli do vedení.

Druhá třetina se nesla v podobném tempu. Pomalý, nekoukatelný hokej vyhovoval spíše hostům a my si snažili si zvednout náladu, alespoň nějakým zásahem. Trefili se ještě Pavlata T. a Strouhal.

V kabině bylo o přestávce úplné ticho. Sem tam někdo prohodil hlášku: "Stejně jsme měli hrát vršek..." Třetí třetina se nám povedla nejvíce. Podařilo se sehrát několik pohledných akcí a po brankách opět Strouhala, Tvrdíka a doublu Šťastného se skóre ustálilo na 9:3. V závěru hry jsme již jen útočili a tak zapomínali na soupeřovi ataky. Ve vzduchu zaváněly 4 potencionální hatricky (Šťastný, Tvrdík, Vele, Strouhal), ovšem ani jeden nedopadl a naopak soupeř upravil na konečných 9:4.

Soupeř nás moc neprověřil, i když rozhodně nepatřil k nejhorším týmům, se kterými jsme se na ledě potkali. Až jsme si říkali, že je zvláštní, že v základní části neurvali ani jeden bodík. Inu, tato sezona je opravdu zvláštní...

Sestava: Bažant - Kopal, Pavlata T. - Krejsa, Augsten, Roman - Strouhal, Šťastný, Tvrdík - Novotný, Vele, Mareš

Branky: Tvrdík (Strouhal), Tvrdík, Šťastný (Tvrdík), Šťastný, Strouhal (Tvrdík), Strouhal (Tvrdík), Vele (Mareš), Vele (Novotný), Pavlata T. (Puš)

Příští utkání: HC ŽELEZNÝ BROD  vs.   HC Těpeře   14.ledna 2011