Série oslabení aneb Pane rozhodčí, až takhle okatě ne...

16.11.2010 12:01

Zápas se Syřenovem měl být vypjatý od začátku do konce. Domácí potřebují body jako sůl a my jsme zase chtěli prodloužit naši neporazitelnost. Sestava byla celkem slušná, takže jsme postavili kompletní 3 útoky. Soupeř vypadal opět v plné síle a tak mohlo utkání začít. 

Hned v první třetině naznačovala obě družstva, že zápas to bude nahoru dolu. Domácí dobře kombinovali, ale hra "projedu to sám" ovoce nepřinesla. My jsme se snažili důsledně bránit a hrozit z brejků, což se dařilo sporadicky. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že od konce první třetiny začne boj, a hokej půjde úplně stranou...

Ve druhé třetině se na nerozhodný stav už déle nemohl dívat rozhodčí a slovy "já pískám kraj" začal vylučovat jednoho hráče za druhým. Nutno dodat, že tak z 50% se o fauly skutečně jednalo. Ostatních 50%? Ví (nebo možná neví) jen on sám. Následovalo !13! dvouminutových vyloučení + jedno čtyřminutové + desítka. Rozhodčí plnil svoji předpřipravenou taktiku na výbornou a svým svěřencům ze Syřenova nabízel i několik přesilovek 5 na 3. Jenže co čert nechtěl, Syřenovští se né a né trefit a s tím by nemohl nic dělat ani Ivánek kamarád. Přesto jedna branka padla, a to když nepozornost u mantinelu využil Aubrecht a krásnou přesnou střelou poslal team domácích do vedení. Přesto jen jeden gól z hokejek Syřenova při 30 minutách přesilovek zřejmě ovlivnilo pozdější průběh, kdy se ukázala naše vytrvalost a bojovnost. 

Ve třetí třetině nejprve Vele vyhazoval puk a při dotažení střely způsobil krvavé zranění protihráči. Logicky za to putoval na 4 minuty na trestnou. Za několik chvil potom se něco podobného stalo na opačné straně a ejhle? Jen 2 minuty. Rozhodčí totiž nelenil a dojel si pro zápis, kde nestálo, že náš hráč nemá plexisklo. Inu tolik iniciativy? Bravo pane rozhodčí. To už bylo moc i na našeho kapitána, který bývá jinak klidným a dokonce nabádal rozhodčího ať místo jejich hráče vyloučí našeho, vždyť to možná byl spíš faul na domácí ne?! Hokejový Bůh ale všechno musel bedlivě sledovat, protože necelou minutu před koncem Domácí potrestal v podobě vyrovnávací branky. Augsten nejprve prokličkoval 2 naše a 3 protihráče až se zastavil před posledním. Puk se odrazil k novicovy Šťastnému a ten v čase 14:13 vyrovnal. Série neporazitelnosti v normální hrací době je tedy opět prodloužena.

Nájezdy byly opět v duchu: "Už je to jedno" i když každý moc chtěl vyhrát. Tentokráte kouzlo Bažanta nepřišlo a když se netrefil postupně Schubert a Vele, soupeř si odnesl další bod za vyhrané nájezdy.

Jednoznačným Blbcem na konec se stal hráč Láska, když svými urážlivými poznámkami po posledním nájezdu ukázal, na jaké úrovni je jeho inteligence a duch fair play. Kdo četl report ze zápasu se Syřenovem před dvěma sezonami, nemůže se výrokům rozhodčích divit. Stále je to samé dokola a zřejmě pořád bude. Přesto buďme trochu optimističtější a přejme si, aby už v příštím utkání Syřenova arbitr pískal "čáru"...

V utkání jsme bohužel přišli o elitního centra H. Schuberta jehož dobu léčení zlomeného prstu odhaduje týmový lékař na 3-5 dní. Uvidíme, na kolik se povede medikům jeho zranění vyléčit, aby mohl co nejdříve zasáhnout do bojů o play-off.

Sestava: Bažant - Krejza, Pavlata T. - Schovánek, Augsten - Strouhal,Schubert, Tvrdík - Mareš, Novotný, Vele - Šťastný,Horáček, Krouza

Branky: Šťastný (Augsten)

Příští utkání HC ŽELEZNÝ BROD  vs.  Sklopísek Střeleč  20.11.2010   od 10:30