Silný soupeř na puku

07.02.2011 17:12

Do dalšího zápasu spodní části jsme 5.2.2011 vstupovali s cílem vyhrát. Ovšem věděli jsme, že soupeř je velmi silný na puku, dobře bruslí a je ve výborné kondici. Devils je tým, který disponuje stálou obranou a rychlými útočníky, takže jsme si museli dávat velký pozor. Ovšem jak my odborníci říkáme, každý zápas je jiný a pokud je soupeř takto silný na puku, musíme hrát více do těla a nenechávat ani trochu volného prostoru. J Jakub Tvrdík nebyl v posledním utkání spokojen především s útočnými eskapádami „akademiků“ a po průvanu v sestavě zcela změnil jádro týmu. Ovoce to přineslo především v gólovém vyjádření.

Ač poslední zápas s Devils dopadl jednoznačně v náš prospěch, první kus hry nasvědčoval něčemu jinému. V 9-ti lidech Turnov stačil fyzicky, nutno dodat, že jsme tomu hodně pomohli sami, hrozil z brejků a vykrýval naše ofenzivní pokusy. Bažant se musel několikrát ohánět, aby udržel svůj post prvního brankáře J.

Branky však padaly až v další části hry. Nejprve proměnil svůj samostatný nájezd náš kapitán, když uplatnil především svoji obrovskou rychlost. Soupeř se nevzdával a stále hrál velmi dobře. Druhou branku přidal Krouza, když Schubert po nepovedeném nájezdu ještě stačil hbitě nahrát. Devils je ale mužstvo, které hraje za každého stavu a přízemní střelou korigoval výsledek. A když se ani po několika šancí na obou stranách skóre neměnilo, šlo se do kabin za stavu 2:1.

Ve třetí části se již projevila soupeřova únava. Hrát v 9-ti lidech přeci jen není nic lehkého. Jako blesk z čistého nebe vypadala rychlá akce první pětky, když Vele nádhernou dalekonosnou přihrávkou vyslal do nájezdu Tvrdíka, který našel zpět svoji střeleckou formu a bezpečně zavěsil pod soupeřovo břevno. Aby toho nebylo málo, po nádherné přesilovkové akci Schovánek-Vele se tým Devils musel sklonit ještě jednou. Kloubouk dolů! Ani v tuto chvíli se soupeř nevzdal a bojoval. Výsledkem bylo snížení na 4:2 z našeho pohledu. Ke konci třetiny jsme však drama nedovolili. Kapitán politý živou vodou tvrdě vystřelil a Strouhal přesnou tečí poslal puk popáté za brankářova záda.

Závěrem je třeba říct, že pokud chceme hrát o deváté místo, musíme jít od zápasu k zápasu, snažit se urvat bodíky i ze soupeřova ledu, dobře se psychicky připravit a především být co nejsilnější na puku!!

Sestava: Bažant – Kopal, Augsten – Krejza, Schovánek – Strouhal, Vele, Tvrdík – Krouza, Schubert, Pavlata T. - Cvrček, Puš, Horáček 

Branky: Tvrdík (Strouhal), Tvrdík (Vele), Vele (Schovánek), Cvrček (Schubert), Strouhal (Tvrdík)