"Tááák jsteee Libštát no a coooo"

26.03.2011 18:14

Odvetné utkání se sehrálo jen o několik málo hodin po prvním zápase. Ze sestavy vypadli Šťastný, Novotný a Horáček, takže jsme hru stáhli na dvě pětky. Utkání bylo velice těžké, soupeř vypadal kompletní a nabuzený vrátit nám prohru. Na tu si pozval i několik vlajkonošů s bubnem, jistě posilněnými několika zlatavými moky.

Začali jsme stejně jako minule aktivně. Oba útoky si dobře hlídali najíždějící forvardy a sami zkoušeli „něco vymyslet“. To se nám ovšem dařilo jen chvíli a v podstatě až do konce třetiny jsme spadli do urputné obrany, připomínající včerejší utkání. Libštát nás mlel a vytvářel si spoustu šancí, žel Bohu pro ně, neměl v řadách nikoho, kdo by dokázal dát branku.

Druhá třetina naprostá kopie první. Libštát držel povětšinu času puk na svých hokejkách a my vyhazovali, sic nám síly stačily. Bažant v tu chvíli likvidoval několik samostatných úniků, i když podle jeho slov nešlo vůbec o „žádné šance“. Rozhodčí drželi velice přísný metr, ovšem nutno dodat, že Mařan pískal velice spravedlivě a citlivě, čímž potvrdil svoji pověst jednoho z nejlepších sudí v soutěži.

V kabině bylo hodně dusno. Předváděná hra byla opravdu špatná a bylo to na kapitánovi, aby nás trochu usměrnil. To se mu ale podařilo na výbornou! Ve třetí třetině jsme totiž zapomněli na předchozí 4 špatná dějství a začali opět trochu hrát. Výsledkem byl překrásný dlouhý pas z hlouby naší třetiny, který dosedl na hokejku Tvrdíkovi. A ten? Potvrdil svoji vynikající formu a puk poslal přesně pod břevno. 1:0. Soupeř byl v tu chvíli velice „na nervy“ dopouštěl se nepěkných zákroků a jejich fans předvedli několik peprných výrazů, jež by mohl autor použít až po dvaadvacáté hodině. Velice tvrdou hru předváděl Augsten, za čež byl sice 2x vyloučen, ale u protihráčů získal respekt. V dalším našim oslabení se udála akce, jak přes kopírák podobná té první. Tvrdík opět sám na bránu a? 2:0. Do konce utkání zbývalo něco kolem 5-ti minut, a ač by se mohlo zdát, že budem hrát „zanďoura“, nekonalo se. Utkání jsme dohrávali aktivně a soupeř mohl kapitulovat ještě do prázdné brány. Nejprve netrefil přes celé kluziště Strouhal, po souboji před brankou Vele, a 5 vteřin před koncem ani Mareš. Bažant shootout, Tvrdík v sérii 4 branky, soupeř jen dva góly,… Prostě v suchým triku. Semifinálová série jak má být. Fanoušci si ještě neodpustili pokřiky typu: „My jsme Libštát, co jste vy“. Takže radost byla o to větší. J

Sestava: Bažant – Kopal, Schovánek – Pavlata T., Augsten – Strouhal, Schubert, Puš – Mareš, Vele, Tvrdík

Branky: Tvrdík (Pavlata T.), Tvrdík