Těžký vstup do play-off

20.03.2011 19:38

V neděli 20.března jsme vyjížděli na první utkání play-off. Věděli jsme naprosto přesně, co můžeme od soupeře očekávat a mohli se tak důkladně takticky připravit. Dnešní zápas však byl už od úvodu ovlivněn nepříjemnou skutečností. Za dobu mého působení (od září 2007 pozn. autora) se ještě ani jednou nestalo, aby chyběla ústřední postava mužstva - Kuba Tvrdík. Náš vůdce, kapitán, nejlepší hráč bohužel nemohl nastoupit z důvodů bolavých zad. Týmový lékař dobu léčení odhadl day-to-day a pevně věří, že tento extra střelec bude moc nastoupit v odvetném utkání v úterý 22.3. Jeho úlohu měl plnit neméně šikovný Šťastný, podporovaný oběma akademiky. Soupeřovy řady taktéž prořídly, avšak v sestavě nechyběl nejlepší střelec Nosek. To Brodské playery mírně znervózňovalo. Naštěstí se zraněný kapitán postavil na střídačku a několika peprnými "jebačkami" typu: "kurva jeď a dej gól", či "Hele to mě nezajímá, prostě tam jdeš" držel mužstvo stmelené.

Úvod utkání naznačil nepříjemné zjištění. Soupeř do hry vletěl jako vítr a hned v prvních chvílích si vytvořil několik slibných šancí. Pokračoval boj o každý metr a utkání mělo spád. Přesto měl více práce brankář hostí, když musel likvidovat pokusy Šťastného a Veleho. I přes jeho obrovskou snahu jsme se do vedení dostali. Šťastný dostal od spoluhráče puk přímo na hokejku a byť ho obránce mírně vylačil z dobrého střeleckého úhlu, dokázal přesně zakončit. 

Průběh utkání se ve druhém dějství nezměnil. U puku byli spíše Brodečtí a Benešovští hrozili z brejků. Do jednoho takového se dostal právě již zmíněný Nosek a Bažant měl co dělat aby udržel vedení na naší straně. Druhá třetině však skončila poměrěm 2:0. Vele vystřelil puk přes obránce z pravé strany a ten se od brankáře odrazil přímo na hokejku Marešovi. Přéma, dnes s kapitánskou páskou, opět dokázal, jakým citem pro postavení na hřišti disponuje. Naši poslední branku obstaral nevšedním kouskem Schubert, který zachytil odraženou střelu od mantinelu a rukama, nohama, břichem, košíkem (a odrazem od brankáře) dopravil puk tam kam si všichni naši fanoušci přáli.

Hra na dvě lajny byla dosti vyčerpávající a tak jsme ve třetí třetině značně polevili. Benešov utahoval opasek a nebýt Bažanta, skóre by se měnilo několikrát. Avšak ani jeho bravúrní zákroky nestačili na čistý štít a hosté deset minut před koncem korigovali. Železný Brod však, poučen z nezdarů Bílých tygrů, hru kontroloval a nebýt dvouminutového vyloučení v čase 43:00, dohráli bychom utkání naprosto v pohodě.

Sestava: Bažant - Kopal, Pavlata T. - Schovánek, Puš - Strouhal, Schubert, Šťastný - Mareš, vele, Horáček

Trenéři: Tvrdík, Drozd

Branky: Šťastný (Strouhal), Mareš (Vele), Schubert (Šťastný)

 

Příští utkání: 22.3.2011 od 19:15