Turnov nestačil našemu tempu

24.10.2011 15:02

Po prohře se Syřenovem následovalo utkání s mužstvem Devils Turnov. Soupeř, který je známý především svojí chatrnou docházkou opět nedokázal složit početnější skupinu a tak museli hosté hrát pouze v 9-ti. Do sestavy se vrátil lídr týmu Jakub Tvrdík, bohužel pro zranění nenastoupila nová akvizice Milan Nosek. Jeho zranění snad není dlouhodobějšího charakteru a doufejme že se co nejdříve vrátí do herního kolotoče.

Ač byl soupeř pouze v 9-ti, nebylo to na jeho odhodlání vůbec znát. Přílišné ledabilní nasazení se nám vymstilo a soupeř se dostal do vedení díky naší nedůrazné obranné činnosti. Nálada byla na bodu mrazu (což se při okolní teplotě -5 stupňů dalo čekat) a soupeř z naší neschopnosti střelit branku profitoval. Postupem času se ale hra vyrovnala i my jsme se osmělili a zásluhou Strouhala byl stav opět nerozhodný. Další změnu stavu zařídili znovu druhý útok. Zamčený soupeř uvnitř své třetiny nestačil na rychlé předávání puku mezi útočníky a Šťastný strhl vedení na naší stranu.

Přítomnost kapitána byla znát a po jeho samostatné akci svojí typicky tvrdou střelou nad lapačku, otevřel druhé dějství. V něm už soupeř nedokázal vzdorovat našim 3 útokům a hrálo se prakticky jen v jeho obranném pásmu. Přibližně v polovině zápasu předvedl překrásnou samostatnou akci opět Jirka Šťastný a za stavu 4:1 bylo téměř jasné, že dnešní utkání Brodští zvládnou. Ještě do konce třetiny stačil zvýšit opět druhý útok, když zatažení Šťastného zužitkoval Strouhal, který backhandovou střelou pod břevno nedal brankáři příliš šancí.

Mohlo by se zdát, že soupeř bude v poslední části zcela zdecimován, ale opak byl pravdou. Devils Turnov jako by někdo polil živou vodou a hned po vhazování se snažil předvádět sympatický hokej. Jenže v takto malém počtu se tempo drží špatně a tak posledních 7 minut vyznělo opět pro Železný Brod. Na konečných 6:1 zvýšil druhou trefou v utkání kapitán Tvrdík, kterému zpoza branky přihrál Vele. Soupeř se již nezmohl na odpor a tak se dohrávalo v klidném duchu.

Ač výsledek vypadá jednoznačně, Devils Turnov ukázali jak silné mají hokejové srdíčko, když i v takto malém počtu dokázali vzdorovat našemu početnému mužstvu. 

Sestava: Puš – Kopal, Schovánek – Palata T., Nosek K. – Tvrdík, Vele, Mareš – Šťastný, Hnídek, Strouhal - Cvrček, Novotný, Horáček

Branky: Strouhal (Šťastný), Šťastný (Strouhal), Tvrdík, Šťastný, Strouhal (Šťastný), Tvrdík (Mareš)