V úvodu se silným soupeřem

19.10.2011 12:00

Do utkání jsme vstupovali s mírným respektem k soupeři. Syřenov každoročně aspiruje na titul Lomnické hokejové ligy a tak střetnutí slibovalo pěknou podívanou. V zápase Brodští playeři postrádali svoji největší oporu – kapitána Jakuba Tvrdíka, naopak sestavu doplnili matadoři Milan Nosek a Karel Nosek. Oba dva přišli v létě z konkurenčního Benešova a do mužstva skvěle zapadli. Utkání řídili zkušení arbitři Mařan se Stránským, patřící mezi špičkové rozhodčí pískající i krajský přebor. 

Hned od první minuty diktovali tempo domácí a HC Železný Brod měl co dělat aby soupeři stačil. Zejména pak výpady  Albrechta se jevily jako extrémně nebezpečné. Hra se odehrávala spíše v našem pásmu a soupeř skvěle kombinoval. I přes tento nepříliš dobrý začátek jsme se semknuli a bránili hlava nehlava. V brance se skvěle oháněl Roman Puš, který tuto sezonu musí zaskakovat za Lukáše bažanta (hrající od této sezony krajský přebor). Úvodní dějství tedy skončilo bez branek.

Branky přinesla až třetina druhá. Nejprve šťastnou trojnásobnou dorážkou zprostředka kruhů zakončil svoje snažení Martinec, posléze se trefil i další syřenovský hráč – Skalický. Ovšem ani tato nepříjemná situace nás nepoložila a snažili jsme se předvádět co nejlepší hru. Odměnou za tuto aktivitu byla branka z hole Ladislava Krouzy, který ji jistě věnoval svému 6 měsíčnímu synovi. Do kabin se odcházelo za stavu 2:1 pro domácí.

Do poslední části jsme vstupovali s jasným cílem – šlapat na plný výkon a hrozit z brejkových situací. Bohužel hned v prvním střídání naše nadšení přibrzdila trefa Martince, který se v zápase prosadil podruhé. HC Železný Brod však zbraně rozhodně nesložil a posledních 10 minut bylo jejich. Aktivní napadání a precizní defensiva pracovala na výbornou a nejeden divák v hledišti viděl, že brodských je najednou plný led. Náš tlak se vyplatil a krásnou střelou na rozdíl jediného gólu snížil Jirka Šťastný. To nás vyburcovalo k závěrečnému náporu, který ale bohužel již změnu stavu nepřinesl.

V utkání jsme dokázali, že můžeme vyrovnaně hrát i se špicí tabulky a měli bychom si vzít příklad především z poslední desetiminutovky, kdy jsme soupeře zatlačili až do jeho obraného pásma.

Sestava: Puš – Kopal, Schovánek – Augsten, Nosek K. – Strouhal, Nosek M., Hnídek – Šťastný, Vele, Mareš – Cvrček, Krouza, Palata T.

Branky: Krouza (Cvrček), Šťastný (Mareš)