Vidláci na ledě

02.04.2012 08:57

Poslední utkání sezony 2011/2012 byla odveta proti mužstvu HC Jilemnice. Každý by čekal, že se závěr sezony odehraje za vysoké účasti hráčů, ale to se bohužel nestalo. Železný Brod odcestoval pouze s 9-ti hráči do pole, kde musel v obraně zaskakovat Libor Hnídek. Chyběli: Kopal, Pavlata T., Augsten, Novotný, Krouza, Šťastný a Horáček.

První třetina se odehrávala přesně tak, jak jsme nechtěli. Soupeř nastoupil do utkání svižně a my mu téměř nedokázali vzdorovat. Do konce třetiny jsme inkasovali dvě branky a náš výkon nebyl nijak oslnivý. Co se však nestihlo v třetině první, zachránila druhá třetina

V té jsme zašali konečně hrát a také dávat branky. Nejprve Roman Puš skvěle vychytal nájezd dvou útočníků soupeře, posléze Kuba Tvrdík potvrdil roli leadera a samostatným nájezdem snížil na 1:2. Naprosto stejnou fintou překonal brankáře za malou chvíli ještě jednou a bylo vyrovnáno. Soupeř to začínal špatně snášet. První utkání jsme totiž vyhráli 7:1 a tak musela Jilemnice vyhrát, aby došlo na nájezdy. Stav 2:2 naštěstí pro nás dlouho nevydržel a stejný hráč dokončil stylově hatrick. 

Třetí třetina byla urputný boj. Hráči, stále unaveni z Ingolstadtu, ztráceli rychle síly a soupeř "bušil na vrata". Když se však v zápase prosadila i druhá utočná formace zásluhou Noska, bylo o utkání prakticky rozhodnuto. Škoda, že soupeř toto znamení nepochopil a začal kolem sebe kopat jak nemluvně, které nedostane najíst. Nejprve srabsky zbytečně krosčekoval našeho hráče zezadu, následně se chtěl prát se všemi, včetně rozhodčích. Arbitry dokonce počastoval výrazy, které by se jen těžko daly reprodukovat i po dvaadvacáté hodině! Přitom si za vše mohl jen a jen sám - vidláckým přístupem osočoval všechny okolo, fauloval a 3 minuty před koncem, kdy by musel vstřelit 3 góly (aby mohl snít o nájezdech), váhu situace neunesl. Naštěstí se zkušená dvojce rozhodčích nenechala vykolejit a poslala několik hráčů za katr. Stav 4:2 samozřejmě vydržel až do konce. 

Slovo závěrem pro Jilemnici: "Hoši, prohrávat vlastní neschopností o 2 góly, chvíli před koncem trapně faulovat a řvát na rozhodčí, že zkazil zápas, je neskutečně ubohý a hodný tak maximálně vesnickýho balíka, kterej se přijel vyřvat na hokej. Radši se naučte hrát hokej a nebudete se muset chovat jako idioti..."