Závěr nadstavbové části

12.03.2011 19:01

Do závěrečného utkání nadstavby 2011 jsme vstupovali s vědomím, že ať bude výsledek jakýkoliv, budeme hrát play-off s Benešovem. Sestava byla celkem nabouchaná, do první formace se vrátil uzdravený Strouhal. Dnešní utkání přihlížela i početná skupinka fanoušků z řad Železného Brodu.

První třetina naznačila, že rozhodně nepujde o jednoduché utkání, na jednu bránu. Hosté postavili komplexní tým na tři útoky a síly jim tudíš stačily. Od začátku jsme si dali předsevzetí, dát každých 7,5 minuty branku, čímž chtěl Agi naznačit stav 6:0. Nakonec se to celkem podařilo a právě jmenovaný "jasnovidec" Augsten otevřel skóre po dvojité dorážce. Ještě do třetiny mělo utkání pohodový spád a v určitých částí se na něj i dalo koukat. :) Na konci třetiny se prosadil navrátilec do sestavy Novotný, když využil přihrávku Veleho. 

Ve druhé třetině se osmělili i rozhodčí a začali hráče poctivě trestat. Díky Bohu za to, protože se díky ním hra nezvrhla v řežbu. V polovině utkání se zrodila zajímavá situace. Při oslabení 4 na 5, Schovánek vyhodil puk uplně přes všechny čáry, které jsou na ledě. Schubert jej pohotově dojel a předložil před naprosto prázdnou branku takovou loženku, kterou by Strouhal trefil snad i billiardovým tágem! 3:0. Třetina tím však neskončila a o 3 minuty později se trefil dnes bodově agilní Vele. Předsevzetí "branku za 7,5 minuty" jsme tedy splňovali na výbornou a profesor Augsten musel mít ze svých svěřenců radost. :)

Minutu po úvodním vhazování posledního dějství se na ledě objevil dašlí zajímavý moment. Obránce Krejsa byl zezadu pošťouchnutý hokejkou a shazovaly se rukavice! Rozhodčí oběma aktérů mini-bitky udělil automaticky 5+OK, což znamená nemožnost nastoupit v dalším utkání. Při dalším střídání se před zraky svého otce prosadil opět Vele po nahrávce Tvrdíka. Následovala dlouhodobá hra v oslabení na obou stranách a hráči na střídačkách chladli. V tomto moentě bych rád vyzvedl práci Bažanta, který musel čelit několika samostatným nájezdům. Ke konci, díky našemu laxnímu přístupu, korigovali hosté. Výsledek 5:1 nakonec znamenal opravdu 6 gólů v brance, žel Bohu né na jedné straně. :) Tak či tak, play-off odstartujeme příští neděli proti stejnému soupeři. Držte nám pěstě!!

 

Sestava: Bažant - Kopal, Augsten - Schovánek, Krejsa - Strouhal, Šťastný, Tvrdík - Mareš, Vele, Novotný - Pavlata T., Puš, Schubert

Branky: Augsten (Vele), Novotný (Vele), Strouhal (Schubert), Vele (Novotný), Vele (Tvrdík)

 

Příští utkání: HC Železný Brod vs. HC TJ Benešov u Semil

 

Tímto bych rád pozdravil kamaráda Honzy Schuberta IVANA, který jak jsem se dozvěděl, tyto reporty opravdu čte!! Vyvrátil tak mýtus o tom, že si stránky děláme jen pro nás s Honzou. Klobouček Ivane!! :)